Apilankukka ja heinälaatikko

Nauriit kuopassa ja akka pirtissä. Nyt ehtii kirjoittamaan blogia.

Perustin firman, sen nimi on, arvaas mikä *päristää rumpuja* no tietenkin: Apilankukka!

Apilankukka tuottaa hunajaa ja ihanuuksia, kuten koruja ja humputteluhetaleita langoista, höyhenistä ja kankaista. Apilankukka kouluttaa omavaraisempaa elämäntapaa, kotikanalan pitoa ja tuotantokanien kasvatusta. Apilankukalta saa ostaa höyheniä ja mehiläisvahakynttilöitä. Seuraavaksi talven mittaan, kun hunajat on purkissa, alkaa propolisuutteen ja nahkarasvan tuotanto.

Heinälaatikko

Styroksinen kylmälaukku on moderni heinälaatikko ruoan kypsytykseen.

Erikoisosaamisalaa on nuukailu, säästäminen ja hyödyntäminen. Siksi kerron tässä ohjeen ikivanhaan ruoan kypsennystapaan, jossa keitetään vaan siihen asti, että lähes kuohuu yli ja sitten vaan odotetaan, että tulee nälkä. Eli laatikko täytetään kuivilla heinillä ja laitetaan kattila sinne. Ja minähän en heiniä sisälle tuo! Meillä heinälaatikon virkaa toimittaa styroksinen kylmälaukku. Olen vuorannut laatikon perusteellisesti sanomalehdillä, mutta kuulin, että villapaita ajaa saman asian jos kaikki lehdet on juuri viety kasvimaalle katteeksi.

Moderinin heinälaatikon käyttö: Tarvitaan noin kolmen litran kattila tai pata. Otetaan valkosipuli ja pilkotaan se. Kuullotetaan valkosipulia hetken aikaa öljyssä. -Melkein kaikki hyvät ruokaohjeet alkavat näin, mutta voi tuon valkosipulin jättää halutessaan poiskin.

Aamulla kattilaan pilkotaan kaikki ruoan raaka-aineet ja lisätään mausteet. Pohjalle tuuman verran vettä ja levy täysillä päälle.

Vedenkeittimeen laitetaan kiehumaan loput tarvittavat vedet. Yleensä vesi alkaa kiehua sekä kattilassa että keittimessä samanaikaisesti. Kaadetaan keittimestä tarvittava määrä vettä kattilaan. Odotetaan, että kattilassa ruoka kiehuu sellaisella porinalla, että meinaa tulla yli. Laitetaan kattilaan tiivis kansi, styroxlaatikkoon pohjalle sanomalehtiä, kattila peitellään huolellisesti styroxlaatikkoon ja laatikon kansi päälle. Odotetaan lounasaikaa ja ryhdytään syömään. Tällä tavalla ei onnistu polttamaan ruokaa pohjaan vaan se on juuri sopivan meheväksi ja herkulliseksi hautunutta, kun yksikään aromi ei ole päässyt karkaamaan.

Kohti suurempaa omavaraisuutta

Tämä on osa omavaraisempaa elämää tavoittelevien yhteispostausta, luotsaajina Tsajut-blogin Satu ja Korkealan Heikki. Lisää voit lukea täältä:

Kasvuvyöhyke 1
Jovela https://www.omavarainen.fi/l/marraskuu2022/

Kasvuvyöhyke 2
Sarin Puutarhat https://sarinpuutarhat.blogspot.com/2022/11/tunnistatko-erikoistaitosi-omavaraisuus.html
Pilkkeitä Pilpalasta https://pilkkeitapilpalasta.blogspot.com/2022/11/suuntana-omavaraisuus-11-erityistaidot.html
Kakskulma https://kakskulma.com/shampoopala-ja-saippuaa-oman-pihan-kukista

Kasvuvyöhyke 3
Tsajut https://tsajut.fi/?p=6057
Evildressmaker http://www.evildressmaker.com/?p=16733
Villa Varmo https://www.villavarmo.com/post/erityisemäntätaijot
Harmaa torppa https://www.harmaatorppa.fi/2022/11/erityistaitoni-omavaraistelussa.html
Rakkautta ja maanantimia https://rakkauttajamaanantimia.blogspot.com/2022/11/suuntana-omavaraisuus-2022-osa-11.html

Kasvuvyöhyke 4
Puutarhahetki https://puutarhahetki.blogspot.com/2022/11/unelmana-omavaraisempi-elama.html

Kasvuvyöhyke 7
Korpitalo https://korpitalo.wordpress.com/2022/11/07/marraskuu-22-omavaraistelijan-erikoistaidot/

7 vastausta artikkeliin “Apilankukka ja heinälaatikko”

  1. Onnea uudesta yrityksestä!
    Heinälaatikko kuulostaa kyllä jännältä. Itsellä ei vaan ole ihan niin suurta pitkäjänteisyyttä että osaisi jo aamusta pistää ruuat tulille, mutta ehkä sitäkin täytyy joskus kokeilla.

Kommentit on suljettu.